Azzaro

Märken är ett modedesignhus som grundades av Loris Azzaro i Paris år 1962. Idag är varumärket förmodligen bättre känt för sina dofter än sina kläder. Förutom att samarbeta med begåvade designers, är dess aftershaves och parfymer också lojala mot traditionen att leta efter nya blandningar, och bland annat vackra naturliga element.
Loris Azzaro föddes 1933 i Tunisien. Han skapade den fransk-italienska modehuset 1962, och senare öppnade han sin första butik i Paris. Han skapade glamourösa plagg i en vågad stil som gjorde honom känd bland kändisar. Sina kreationer bars av bland andra Sophia Loren och Raquel Welsh. Azzaro intresserade sig tidigt för Haute Couture men blev snart lika intresserad av andra teman som exempelvis doft. Den första damparfymen lanserades 1975 och hette Couture. Doften blev Azzaros signaturdoft och innehåller bland annat mimosa och andra spröda blommor. 2008 kom en ny version av parfymen. Inspirationen hittade honom bland annat i Tunisiens fantastiska himmel och även i havets blåa nyanser. Modehuset Azzaro drevs vidare efter modeskaparens död 2003. Idag leder designern Vanessa Seward företaget. Idag omfattar Azzaro sortiment både kläder, accessoarer, väskor, glasögon och dofter.

Dofter

Dofter från AZZARO är utförandet av sensualitet och tidlös förförelse, ärvt från Medelhavet rötter. Mer än en livsstil är manen en medelhavskonst. Märket uppmanar män att omfamna känslan av att leva en oändlig sommar och att göra det som en fest. Att ha på sig en AZZARO doft är en symbol för excellens. I sin eviga strävan efter nya känslor, samlar han sina dofter i samarbete med de mest begåvade parfymerna. Märket skapar parfymer med en vision som är kvaliteten på spåren, och valet av de finaste råvarorna för att erbjuda unika och singulära dofter. Azzaro parfymer kännetecknas av klara färger kryddighet, och den blå färgen från bland annat havet. Dofterna kan upplevas både rena, utmanande och klassiska. Azzaros doftkollektion innehåller en bred portfölj av olika dofter och parfymer med skilda egenskaper. Bläddra bland urvalet av Azzaro aftershaves på Tody.se för att öka din doftinspiration.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.